Formulier inzendingen opslaan in WordPress (Contact Form 7)

Formulier inzendingen opslaan

In veel WordPress websites wordt er gebruik gemaakt van Contact Form 7 om een contactformulier te maken. Voor deze websites kan het soms handig zijn om inzendingen op te slaan in WordPress. In de normale versie van Contact Form 7 kan dit helaas niet. Als de email met de gegevens niet werkt of verwijderd is is er geen manier om deze weer terug te halen. Gelukkig zijn er voor dit probleem zogeheten plugins ontwikkeld. Hieronder een uitleg over Save Contact Form 7. Dit is een plugin die ik makkelijk te gebruiken vind.

Voordelen van Save Contact Form 7

  • Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk beheer
  • Mogelijkheid om gegevens te exporteren in PDF, CSV.
  • Gemakkelijk zoeken door inzendingen zonder zoekfunctie
  • Weinig laadtijd

De installatie

Save contact form 7 kan op meerdere manieren geïnstalleerd worden hieronder de 2 makkelijkste manieren.

Manier 1
De makkelijkste manier om de plugin te downloaden is door in het beheer van de WordPress website naar “Plugins” te gaan. Hier staat naast de titel een knop met de tekst “Nieuwe plugin”. Deze knop leidt naar een pagina met een zoekbalk. Als we hierin de titel van de plugin typen. Komen wij op een overzichtspagina terecht. Op deze overzichtspagina staat ook een item met de titel waar wij zojuist op hebben gezocht. Naast deze titel staat een knop met de tekst “Nu installeren”. Door te klikken op deze knop zal de plugin geïnstalleerd worden. Nadat dit gebeurd is moet de plugin alleen nog geactiveerd worden en daarna is hij klaar voor gebruik.

Manier 2
De plugin kan ook gevonden worden op de Plugins afdeling van WordPress. Hier kan deze plugin dan ook gedownload worden door middel van de blauwe knop. Nadat dit gedaan is moet de plugin nog geüpload worden binnen de website waar deze later moet functioneren.

Dit kan gedaan worden door in het beheer van de betreffende website naar ‘Plugins’ te navigeren. Op deze pagina staat naast de titel een knop met de tekst “Nieuwe plugin”. Deze knop leidt weer naar een nieuwe pagina. Op deze pagina staat weer een knop naast de titel. Deze keer met de tekst “Plugin uploaden”. Als er op deze knop gedrukt wordt komt er een gebied tevoorschijn waar de plugin ‘ingesleept’ kan worden. Ook kan de plugin via de knop “Bestand kiezen” gekozen worden. Let op de plugin moet als .zip geüpload worden.

Na de installatie

Nadat de installatie succesvol is afgerond verschijnt er een nieuwe knop in het beheer om naar het overzicht te gaan. In dit overzicht kan er een keuze gemaakt worden tussen de beschikbare contactformulieren. Nadat er een keuze is gemaakt tussen de formulieren zal de opgeslagen data getoond worden. Van deze data kan met de knoppen naast het zoekformulier een export gemaakt worden. Met deze ‘exports’ kunt u de gegevens bijvoorbeeld in een ander site of programma weer importeren